4 gode grunner til å drikke kaffe med kollagen

Vidundertilskuddet kollagen kommer i mange former, og er svært populært på grunn av alle fordelene proteinet har for huden vår. Drikk kollagen sammen med kaffe, og få en enda bedre start på dagen, og kanskje et lengre liv?

70 prosent av oss drikker kaffe daglig, og vi drikker i gjennomsnitt 160 liter årlig – noe som setter Norge som nummer to på listen over verdens mest kaffedrikkende land. Flaks for oss, for forskning viser at kaffe kan forsinke aldringen.

Les også: 7 ting folk med fin hud gjør hver dag

Helsefordelene av å innta kollagen er viden kjent, spesielt hvordan det påvirker huden. Kollagen bidrar til å holde huden fast, elastisk og fuktet. Fra vi er 25 år bryter vi ned mer kollagen enn vi produserer, som gjør at vi noen år senere ser aldringstegn som rynker, linjer og en slappere hud.

For å erstatte tapt kollagen må vi selv tilføre det kollagenet huden mister.

Det er mange fordeler ved å starte dagen med kollagen og kaffe sammen, la oss se på de beste fordelene av å drikke kaffe.

1. 3 kopper kaffe daglig kan være positivt

Forskere fra Uppsala Universitet i Sverige har funnet en metode som kan finne din virkelige alder ved hjelp av en blodprøve. De sjekker om du eldes normalt, raskere eller saktere enn normalt. Forskerne har sett på hvilke faktorer som fremmer aldring, og hvilke som forsinker den.

Studien avslører at tre kopper kaffe per dag kan minske din biologiske alder med 5,6 år. Se link til studien nederst i artikkelen.

2. Kaffe kan gjøre deg lykkeligere

Kaffe øker lykkenivået ifølge forskere ved National Institute of Health øker kaffe lykkenivået, og bare lukten av kaffe har vist å ha en gunstig effekt på stressnivået.

Forskerne mener det har å gjøre med antioksidantene i kaffe, og at man ikke får samme effekt av andre varer med koffein i.

3. Kaffe er en kilde til antioksidanter

For mennesker med en ordinær, vestlig diett, kan kaffe faktisk være det sunneste de får i seg i løpet av dagen. Kaffe inneholder en massiv mengde antioksidanter – bare én kopp kaffe inneholder mer antioksidanter enn en porsjon blåbær.

4. Studie på kaffe og dens effekt på forbrenning

Koffein er funnet i nesten alle kommersielle kosttilskudd for fettforbrenning – det er det en grunn til. En ny studie viser at kaffe kan øke stoffskiftet og forbrenningen. Det betyr ikke at du kan sitte stille og forvente underverker, men at når du beveger deg forbrenner du mer.

Kilder: