7 ting folk med fin hud gjør hver dag

Er det noen hemmeligheter bak glødende hud, eller har mennesker med fin hud bare genene på sin side? Selv om det du har arvet fra foreldrene dine har en betydning, er de tingene du gjør hver dag enda viktigere.

Vi kjenner alle den personen som alltid har fin hud – selv uten sminke gløder de. De vanene vi har er avgjørende for helsen til huden vår. Folk med fin hud har ofte en del til felles, dette er de tingene de gjør hver dag.

Les også: Slik får du bedre hud med kollagen

1. De renser huden hver kveld

Det kan være fristende å hoppe rett til sengs etter en lang dag, men å bruke noen ekstra minutter på å fjerne sminken på en god måte er avgjørende for en fin hud. Sminke som blir liggende på huden over natten fører til tette porer og kviser. Ikke bare det, men frie radikaler fra miljøet rundt oss – ofte fra luftforurensing, forblir på huden når du ikke renser den godt.

Frie radikaler gjør at kollagen brytes ned og leder til utvikling av linjer og aldrende hud. Finn en god rens, og fjern først sminken før du renser huden. Hver kveld.

2. De tar de riktige supplementene

Folk med fin hud tar ofte tilskudd av kollagen hver dag. Kollagen er en av de vitale byggesteinene i huden vår, og vi produserer mindre og mindre av det jo eldre vi blir. Dette resulterer i blant annet tap av fasthet og flere rynker. Selv om kollagen finnes i noen av matprodukter vi spiser, blir det ikke så lett tatt opp i kroppen. Kollagen er et stort protein som må brytes ned før det kan absorberes.

Et tilskudd med kollagen av høy kvalitet har alt blitt brutt ned til hydrolysert kollagen som har en mindre molekylstørrelse, og er dermed enklere for kroppen å ta opp. Studier viser at disse tilskuddene kan forbedre rynker, tap av fuktighet og redusert elastisitet.

3. De holder seg unna solen

Det beste du kan gjøre for huden din er å bruke solkrem. UV-strålene får i en ny studie  skylden for hele 80 prosent av de synlige tegnene på aldring. Solen påvirker ikke bare rynker, men også tap av elastisitet, tekstur og pigmentering. Soling øker i tillegg faren for celleforandringer og hudkreft. UV-stråler fra solen bryter ned kollagen, proteinet som holder huden elastisk og sterk.

Uansett hvor mye vi elsker en «sunn brunfarge», er det ingenting sunt med det. At du er solbrun er ikke annet enn et tegn på at huden din har blitt skadet av solen og produsert melanin i et forsøk på å beskytte seg selv. Fortsatt lyst til å være brun? Ta frem selvbruningskremen i steden.

4. De bruker de riktige hudpleieproduktene

Å bruke hudpleieprodukter for å få finere hud handler ikke om å bruke en årslønn på masse produkter, men å funne ut hva din hud trenger og kjøpe noen få gode produkter. Start med å finne ut hva slags hudtype du har – tørr, sensitiv, fet, kombinert eller normal hud. Finn så ut hvilke produkter som er riktig for deg.

Mange mennesker kjøper produkter basert på hva andre bruker, eller hvilken reklame de blir eksponert for. Da ender man ofte opp med feil produkter, og kanskje også dårlige produkter som gjør mer skade enn pleie for huden. Hudpleieprodukter skal rense, fukte, beskytte og behandle.

Invester i et godt C vitamin serum for din hudtype, en nattkrem med retinol og en solkrem som ikke tetter porene og du er langt på vei. Vær tålmodig – å se en endring i huden etter innføring av et nytt produkt tar omkring åtte uker.

5. De bytter putetrekk ofte

Puten din er mest sannsynlig dekket i spor av sminke, døde hudceller, spytt og rester av hårprodukter hvis du ikke har byttet putetrekket den siste uken. Å bytte putetrekk ofte høres banalt ut, men et skittent trekk kan være en direkte årsak til uren hud.

6. De drikker og spiser vannet sitt

Folk med sunn og fin hud lever ofte ganske sunt. Vi kjenner alle den ene som lever på ferdigmat men fremdeles har fin hud, det kommer ikke til å vare. Å drikke vann er essensielt for generell god helse, men det er også godt for huden din. Drikk vann fremfor brus, og spis mat med masse vann i seg.

Med andre ord – spis masse frukt og grønnsaker. Ikke bare får du i deg væske, du får i deg vitaminer og mineraler som huden din elsker.

7. De mestrer stress

Ukontrollerbart stress kan gjøre huden mer sensitiv og lede til kviseutbrudd og andre hudproblemer. Det er lett å si at du må slutte å stresse, men, du må slutte å stresse. Eller i hvert fall finne måter å mestre det på.

Sørg for å få en god natts søvn, ha en overkommelig gjøreliste og sett grenser for deg selv. Sett dessuten av tid til å gjøre ting du liker.

Gode vaner gir fin hud

Om ikke disse vanene allerede er inkorporert i livet ditt – start nå!

Begynn med å rense huden hver kveld, inkluder daglig kollagenkaffe, bruk solkrem året rundt, rydd opp i hudpleieproduktene, bytt putetrekk en gang i uken, drikk vann og trekk pusten dypt når du trenger det.

Les om hvordan kollagenkaffe som fungerer eller prøv BeautyBeans her

Kilder: