Kan denne kaffen erstatte botox?

Du behøver ikke nødvendigvis å gjøre de helt store inngrepene for å få fastere hud. Kollagen bidrar til å holde huden fast og elastisk. Og det uten sprøytestikk.   

Esken med BeautyBeans ser ut som en eksklusiv konfekteske. Men det er ikke assortert sjokolade fra Kong Haakon, men kaffe tilført proteinet kollagen. Det er kollagen og elastin som gjør at huden vår ser ungdommelig ut – jo mer kollagen huden vår produserer, desto fastere og fyldigere er den.  

Det er dette proteinet som nå er kombinert med en Robusta-kaffe med fyldig smak. En eksklusiv Fairtrade-kaffe som gir deg en perfekt start på morgenen.   

Den sorte esken med BeautyBeans består av ferdige porsjonsposer, som gjør kaffen lett å servere og blande ut med vann.   

Hvorfor er kollagen essensielt for huden? 

Huden består av flere lag. I det midterste laget, dermis, lager kollagen et nettverk av celler og det er her det forekommer cellefornyelse. Molekylene i kollagen gir huden styrke og elastisitet, de holder huden sammen og motvirker rynker og slapp hud. 

Har du sett de glatte, fyldige kinnene til en ettåring? Det er på grunn av kollagen. Men det varer ikke for alltid. 

Mister kollagen hvert år 

Etter at vi har fylt 25 år bryter vi ned mer kollagen enn vi produserer, og vi mister ca 1 % kollagen hvert eneste år. Vi begynner å se aldringstegn som rynker, linjer og en flatere og slappere hud i 30-års alderen. 

Når vi blir eldre mister altså huden sin naturlige evne til å produsere nok kollagen. Når du har fylt 60 år har du mistet 35 prosent av kollagenet i huden din. For å bevare spensten i huden må du selv tilføre det kollagenet som huden mister. 

Hva er egentlig kollagen? 

Kollagen er en gruppe proteiner som utgjør 25 prosent av totalmassen protein i kroppen. Det finnes spesielt i hud, knokler, brusk og sener. Det er limet som binder kroppen sammen. 

Det finnes hele 28 typer kollagen, men de vanligste er type 1, 2 og 3. Type 1 og 3 er den typen kollagen vi hører mest om i forbindelse med hud, hår og negler, hvor type 1 er den viktigste. Den typen kollagen man finner i benbrusk og ledd er type 2. 

Ulike typer kollagen 

Av de ulike typene kollagen er det noe som heter marint kollagen hydrolysat som har vist å motvirke aldring i huden. En klinisk studie viser en signifikant økning i hudens elastisitet hos en gruppe kvinner i alderen 35-55 år (Proksch et al. 2014). 

Nøkkelen er å få i seg nok kollagen, og det er ikke lett via et vanlig kosthold. Matvarer som kyllingskinn, storfekjøtt og fisk er kilder til kollagen, men opptaket er ikke nødvendigvis like effektivt som gjennom tilskudd. 

Stram opp huden med kaffe 

Kollagenet inneholder også aminosyren glycin, som ifølge flere studier forbedrer hudens elastisitet og fuktighet. Det er vist at denne typen kollagen kan motvirke solskader i huden, og redusere synligheten av rynker.

Dette er den samme råvaren som finnes i BeautyBeans. BeautyBeans er Instant Beauty Coffee med kollagen. Kaffen har en fyldig smak og mikses enkelt med varmt vann. Jevnlig inntak av kaffen bidrar til å øke hudens elastisitet, samt glatte ut huden og redusere rynker.