Spørsmål og svar

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene vi får fra dere kunder, og har forsøkt å svare etter beste evne. Om det er noe du skulle lure på som du ikke finner her, ikke nøl med å kontakte oss.

Innhold per døgndose (1 pose): 
Marint kollagen2,5 g
Kaffe1 g

Ingredienser:

Marint kollagen-pulver (Pangasius hypophthalmus), kaffepulver (Coffea robusta), maltodekstrin, antiklumpemiddel (silisiumdioksid).

Hva er kollagen?

Kollagen er det som gjør at huden til 18-åringer ser fyldig og spenstig ut. Etter vi har fylt 25 år begynner kroppen å produsere mindre kollagen og vi mister ca. 1 prosent kollagen hvert eneste år. Effekten ser vi ofte i 30-årene – vi får sakte men sikkert flere rynker og tørrere og slappere hud. Når vi har blitt 60 har vi mistet omkring 35 prosent kollagen, som forklarer de typiske kjennetegnene til en 60 år gammel hud.

Hvordan fungerer BeautyBeans kollagenkaffe?

BeautyBeans collagenkaffe inneholder et kollagenpulver som bidrar til å øke hudens elastisitet og gir en glattere hud med mindre rynker. Kollagen er limet som binder kroppen sammen og kan bremse hudens aldringsprosess. Med alderen mister huden sin naturlige produksjon av kollagen, og resultatet er linjer, rynker og tørr hud. For å motvirke dette kan du tilføre kroppen ekstra kollagen ved å ta BeautyBeans kollagenkaffe.

Hvordan påvirker kollagen huden vår?

Det finnes ulike typer kollagen, type 1 virker på hud og type 2 på ledd. I det midterste laget av huden, dermis, lager kollagen type 1 et nettverk av celler og det er der cellefornyelse skjer. Molekylene i kollagen gir huden styrke og elastisitet, de holder huden sammen og motvirker rynker og slapp hud.

Kollagen bidrar til å holde huden fast, elastisk og fuktet. Det er kollagen og elastin som gjør at huden vår ser ungdommelig ut – jo mer kollagen huden vår produserer, desto fastere og fyldigere er den. Har du sett de glatte, fyldige kinnene til en ettåring? Det er på grunn av kollagen.

Hva er forskjell på kollagen i kremer som man smører på huden, og kollagen i kaffe?

Kollagen som man inntar via kaffen virker direkte i lærhuden, det dypeste hudlaget der hvor kollagen naturlig finnes og hvor hudens fasthet og elastisitet bygges opp. Kollagen som påføres via kremer vil ikke kunne trenge like dypt inn i huden, og mister derfor mye av effekten.

Hvilke studier er gjort på kollagenet i BeautyBeans-kaffen?

Det finnes flere kilder til kollagen. I BeautyBeans har vi brukt noe som heter marint kollagen hydrolysat som har vist å motvirke aldring i huden. En klinisk studie viser en signifikant økning i hudens elastisitet hos en gruppe kvinner i alderen 35-55 år (Proksch et al. 2014). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949208# 

Kollagenet innholder også aminosyren glycin som ifølge flere studier forbedrer hudens elastisitet og fuktighet. Det er vist at denne typen kollagen kan motvirke solskader i huden, og redusere synligheten av rynker.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24131075

Har kaffen noen fordeler for huden?

For mennesker med en ordinær, vestlig diett, kan kaffe faktisk være det sunneste de får i seg i løpet av dagen. Kaffe inneholder en massiv mengde antioksidanter (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4665516/)  – bare én kopp kaffe inneholder mer antioksidanter enn en porsjon blåbær. Disse antioksidantene fungerer i cellene over hele kroppen din og bekjemper såkalte frie radikaler. Frie radikaler skader blant annet lipider som sørger for at vi har sunn hud, og forårsaker både rynker og nedsatt kognitiv funksjon, med andre ord – for tidlig aldring.

Er kollagenpulveret animalsk?

Ja, det hydrolyserte kollagenpulveret hentes fra skinnet på fisk i forbindelse med matproduksjon.

Er produktet vegansk?

Nei, det hydrolyserte kollagenpulveret hentes fra skinnet på fisk i forbindelse med matproduksjon.

Hvor ofte må jeg drikke BeautyBeans kollagenkaffe?

Kollagenpulver bør inntas daglig over tid for best effekt. Glemmer man en dag eller to gjør det ingenting, men slutter man helt vil effektene gradvis reduseres igjen. Det har ingen betydning når på dagen man inntar pulveret.

Kan jeg bruke BeautyBeans kollagenkaffe når jeg ammer eller er gravid?

Det finnes ingen rapporterte bivirkninger på BeautyBeans kollagenkaffe, og dermed ingenting som tyder på at produktet skal være skadelig for deg som ammer eller er gravid. Vi anbefaler allikevel at du rådfører deg med din lege eller helsesøster før du starter med et nytt kosttilskudd under graviditet og amming.

Hvor gammel bør man være for å ta kollagen for huden?

Etter vi har fylt 25 år bryter vi ned mer kollagen enn vi produserer, og vi mister ca 1 % kollagen hvert eneste år. Vi begynner å se aldringstegn som rynker, linjer og en flatere og slappere hud i 30-års alderen.

Hvor kan jeg finne tilbakemeldinger fra andre kunder på produktet?

Gå tilbake til forsiden og scroll litt ned, der finner du flere tilbakemeldinger fra våre kunder.

Hvem står bak BeautyBeans kollagenkaffe?

Vitamail AS er selskapet bak produktet BeautyBeans kollagenkaffe. Med ferske råvarer av høyeste kvalitet og førsteklasses kundeservice har Vitamail vokst frem som en av Nordens ledende leverandører av helse– og beautyprodukter.