Studier

Flere studier viser at kollagen kan motvirke aldring i huden. En klinisk studie viser en signifikant økning i hudens elastisitet hos en gruppe kvinner i alderen 35-55 år. En annen studie viser at aminosyren glycin forbedrer hudens elastisitet og fuktighet.

I BeautyBeans brukes noe som heter marint kollagen hydrolysat. Dette er en type kollagen som kommer fra strålefinnende fisker og som viser seg å ha god effekt på hudens elastisitet.

I en dobbeltblind og randomisert studie spiste 69 kvinner mellom 35 og 55 år 2,5 g eller 5 g kollagen daglig i 8 uker. Etterpå målte man hudelastisitet, hudfuktighet og ruhet i huden til kvinnene. Studien viste at hudelastisiteten blant de som spiste kollagen var signifikant forbedret sammenlignet med placebo-gruppen. 

BeautyBeans inneholder 2.5 g marint kollagen. 

Studie: Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study

Kollagenet inneholder også aminosyren glycin som ifølge flere studier forbedrer hudens elastisitet og fuktighet. Det er vist at denne typen kollagen kan motvirke solskader i huden, og redusere synligheten av rynker. Studien viste at 3 g kollagen i tillegg til 500 mg vitamin C hadde signifikant effekt på huden.

Studie: Effects of collagen tripeptide supplement on skin properties: a prospective, randomized, controlled study

I tillegg inneholder kaffen i BeautyBeans antioksidanter som hjelpe med å beskytte cellene mot frie radikaler og oksidasjon. Antioksidanter hjelper også med å styrke kroppens naturlige immunforsvar.